سؤال مين يقول طريقة تخزين الليمون والجزر
النتائج 1 إلى 10 من 10

الموضوع: سؤال مين يقول طريقة تخزين الليمون والجزر

  1. #1
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الدولة
    مصر
    المهنة
    اخصائية اجتماعية
    الجنس
    أنثى
    العمر
    35
    المشاركات
    5

    سؤال مين يقول طريقة تخزين الليمون والجزر


    السلام عليكم

    عايزة اعرف حاجة ضروري جداااااااااااااااا


    طرق تخزين
    الليمون
    الجزر
    بالتبريد

    الطريقة ودرجة التبريد

    وكل حاجة
    بس ضروريييييييييييييييي


    مواضيع مشابهة:

  2.    روابط المنتدى



  3. #2
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الدولة
    مصر
    المهنة
    اخصائية اجتماعية
    الجنس
    أنثى
    العمر
    35
    المشاركات
    5

    ليـــــــــــه محدش جاوبني

    ياريت حد يرد عليا ضروري

    في طرق تخزين الليمون
    وطرق تخزين الجزر
    في غرف التبريد


  4. #3
    تاريخ التسجيل
    Nov 2009
    الدولة
    مصر
    المهنة
    فنى تصنيع
    الجنس
    ذكر
    العمر
    38
    المشاركات
    53

    والله ما عندى فكرة عن طريقة التخزين فى التبريد
    لكن عندى خبرة فى تخزين المخلل


  5. #4
    تاريخ التسجيل
    Aug 2009
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعي .
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    68

    يجب معرفه الغرض من الحفظ لتحديد المدة ودرجه الحرارة


  6. #5
    تاريخ التسجيل
    Jun 2010
    الدولة
    اسوان
    المهنة
    صاحب معمل لتصنيع الاجبان
    الجنس
    ذكر
    العمر
    54
    المشاركات
    18

    يا استاز احمد انا دخلت الموضوع فاكر المخلل ياريت تعرفنا الطريقه بتاعت التخليل بالتفصيل


  7. #6
    تاريخ التسجيل
    Aug 2009
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعي .
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    68

    عامه يا اخى
    يتم غمس الليمون او الجزر فى شمع مسال على درجه حراره مرتفعه لياخذ غشاء رقيق من الشمع
    او يعرض لرزاز من الشمع المسال , والغرض من هذه الخطوه هى عزل الليمون والجزر عن الهواء
    والفطريات على قدر الامكان,
    يتم رص الليمون او الجزر على صوانى طبقه واحده حتى لا يتلامس او يوضع الليمون فى كراتين مثل
    البيض كل ليمونه منفصله
    يوضع بعد ذلك الليمون والجزر فى غرف التبريد على درجه حراره من 5---7 مؤى


  8. #7
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الدولة
    مصر
    المهنة
    اخصائية اجتماعية
    الجنس
    أنثى
    العمر
    35
    المشاركات
    5

    التخزين للتجارة في غرف التبريد والكمية بلأطنان وليست وليست كمية قليلة هل بنفس الطريقة


  9. #8
    تاريخ التسجيل
    Aug 2009
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعي .
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    68

    هذه الطريقه الامثل لحفظ الكميات الصغيرة والكبيره وللكبيره اولى لتعطى جوده اعلى اثناء البيع
    وتحديد السعر هذا فى حالات التصدير او البيع لمصانع انتاج العصير او تصنيع وحفظ الاغذية المجمدة
    اما اذا كان المشترى مصانع او معامل التخليل فان الحفظ بالملح هو الاصلح
    والله الموفق


  10. #9
    تاريخ التسجيل
    Nov 2009
    الدولة
    مصر
    المهنة
    فنى تصنيع
    الجنس
    ذكر
    العمر
    38
    المشاركات
    53

    يا استاذ هشام يعقوب / الطريقة بتاعتى كالاتى
    اولا شراء المنتجات وذلك بالحجم الكبير وخالية من الامراض وتقوم بفرزها من البضاعة الخربانة وطبعا لازم يكون عندك خزانات ارضية لكى تعيش البضاعة بكميات كبيرة لفترة طويلة تصل الى سنة وتقوم بغمر الخضار فى محلول ملحى يصل الى 12% من قيمة الماء وبعد 30يوم تقوم متابعة المنتج وهيكون استوى وتقدر تقطعه بواسطة ماكينات تقطيع الطرشى والتعبئة فى العبوات الخاصة مع مراعاة كتابة اسم الصنف وتاريخ الصلاحية وعلامة المصنع والموافقة من الصحة لبداية العمل ، علشان ما نطلع من الموضوع وتكون مجهز محلول ماء مكون من 5% خل 4%ملح 1/2 % ملح ليمون وتحضير الشطة حسب مذاق المستهلك وتخلط مع بعضها البعض وتقوم بالتعبئة فى العبوات الخاصة وتزويدها بالماء المحلول اذا حبيت تضيف بنزوات الصوديوم ضيفة فى البضاعة المخزنه لفترة طويلة وليس فى البضاعة المعده للبيع وممكن تشتراها من محلات اولاد مروان فى القاهرة ت / 0020225904286 والله الموفق ولو تؤمر باى خدمة انا حاضر والايميل الخاص بى aellethy[at]gmail.com


  11. #10
    تاريخ التسجيل
    Jun 2010
    الدولة
    اسوان
    المهنة
    صاحب معمل لتصنيع الاجبان
    الجنس
    ذكر
    العمر
    54
    المشاركات
    18

    -جزاك الله خيرا استاذى الفاضل احمد الليثى على هذه المعلومات القيمه والله لم اقراء هذا الرد الى الان وذللك لظروف عملى